DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Bu baplar üs olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan binalar midein yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni kişi kaybının önlenmesi namına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Gestaltların temel antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının patetik bir halde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı dokumalarda balkon veya pencerelerden kaymak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri dolu bir incelemeye basıcı tutulur. Binaların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, kuruluşların haricinde bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında dirilik zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedili hâlet takkadak bapnın olabilir olan en azca gün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bütün aşamaların düz bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden pozitif anlatım düzenınması katkısızlanır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin tütün ve alevden korunması, yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul zonları beyninde yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi bağırsakin kullanılan insanların can ve finans emniyetliğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçkakımıdır.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak kucakin tıklayın.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da delik önünde bulundurularak standartlara munis halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Tasarım olarak başkalık göstermekle müşterek müşterek özellikleri, dayanıklı ve sağlam konstrüksiyonda olmalarıdır. Standart iç baplara oranla farklı bir yararlanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Mono blok cisim dokuması dizi sistemi veya panik amerikan bar sisteminin kilidin bâtıninden geçen 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Antrparantez, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, şayan şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Binaların kuruluşsına yakışır kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this page